Seniorer arbejder som aldrig før: Så mange over 65 år er i arbejde
Tendenser

Seniorer arbejder som aldrig før: Så mange over 65 år er i arbejde

Dobbelt så mange over 65 år arbejder i dag sammenlignet med i 2010. Her kan du også møde tre seniorer, der sætter stor pris på deres arbejdsliv.

Arkivfoto: Martel Andersen
16. marts 2023

Der er sket en mindre revolution på arbejdsmarkedet, hvor de mest erfarne medarbejdere i stigende grad fortsætter med at gå på arbejde.

I 2010 var knap 6.000 nordjyder over 65 år i job. I dag er det mere end 12.000 nordjyske seniorer, viser nye tal fra pensionsbranchen.

“Og det er svært at overvurdere betydningen af, hvor vigtige seniorerne har været for at kunne håndtere manglen på medarbejdere de senere år,” siger analysechef i brancheforeningen Forsikring & Pension, Andreas Østergaard Nielsen.

Han underkender ikke manglen på arbejdskraft – både i den offentlige og private sektor – men han mener, at problemet ville have været langt mere alvorligt, hvis det ikke var for de mange seniorer, som fortsætter med at arbejde:

“Det er jo en vild udvikling, at inden for relativt få år er så mange flere over 65 år, der er i job. Det er selvfølgelig udtryk for, at politikerne har gennemført reformer af for eksempel efterlønnen og forhøjelse af pensionsalderen. Men udviklingen har kun været mulig, fordi der samtidig er sket et monumentalt skifte i vores syn på arbejdslivet – og på, hvornår man kan og skal gå på pension,” siger Andreas Østergaard Nielsen.

Her kan du møde tre nordjyske seniorer, som sætter stor pris på det arbejdsliv, de har haft mulighed for at indrette:

Foto: Claus Søndberg
Foto: Claus Søndberg

Ole Hansen kunne med god samvittighed have trukket sig tilbage efter 37 år i politiets tjeneste.

Men den tidligere hundefører vil gerne holde sig i gang og stadig nyde godt af det kollegiale fællesskab. Og dén mulighed har han fået hos sin tidligere politikollega, som er medstifter af Luksusbaby.

Mød 65-årige Ole Hansen i portrættet her, hvor hans chef også kommer med en opsang til andre virksomheder:

Foto: Martel Andersen
Foto: Martel Andersen

Sonja Christensen og Eigild Christensen solgte i 2006 deres livsværk Color Print til en kapitalfond, og siden har deres voksende formue gjort dem til milliardærer.

Alligevel bruger 67-årige Sonja Christensen alle sine vågne timer på at arbejde med velgørende formål – og sidste år stiftede hun foreningen Raise for Kids.

Her kan du læse, hvorfor hun bliver ved:

Foto: Caroline Bundgaard
Foto: Caroline Bundgaard

Hardy Pedersen havde en lang karriere bag sig som sælger, inden han som 62-årig besluttede sig for at skifte spor.

Nu kan Hardy Pedersen snart fejre 25-års jubilæum på sin “nye” arbejdsplads – og nej, du har ikke regnet forkert. Alderspræsidenten her i artiklen er 87 år.

Læs om hans arbejdsliv her: