Er dit barn syg? Så bliv hjemme, så længe det er nødvendigt, siger stor dansk virksomhed nu til sine medarbejdere
Arbejdspladsen

Er dit barn syg? Så bliv hjemme, så længe det er nødvendigt, siger stor dansk virksomhed nu til sine medarbejdere

Norlys har afskaffet loftet for antallet af dage, medarbejderne kan blive hjemme ved et sygt barn. Det nye tiltag skal hjælpe medarbejderne med at få familie- og arbejdsliv til at hænge sammen, når sygdommen rammer.

Unsplash / Vitolda Klein
3. marts 2023

Et barn med snottet næse eller feber-syge  kan sætte gang i et større puslespil i familien, hvor forældre skal balancere arbejde, sygdom og barnepiger.

Men det er slut for medarbejderne i Norlys.

Energi- og telekoncernen har valgt at afskaffe loftet for, hvor længe medarbejderne kan blive hjemme, når deres børn er syge. Det kan altså nemt hedde barnets 3. eller 4. sygedag, hvis det er det, der skal til, for at få familie-kalenderen til at gå op.

“Vi tror fuldt og fast på, at vores medarbejdere selv kan finde den rette balance i det her. Familierne har det svært i de her situationer, og hver situation er forskellig, så det er vigtigt, at arbejdslivet er noget, som kan være fleksibelt,” siger HR-direktør Agnete Lundemose.

Tiltaget kom på banen, da snakken i virksomhedens samarbejdsudvalg faldt på fleksibilitet.

Medarbejderrepræsentanterne lavede en undersøgelse blandt kollegerne for at høre, om de havde behov for at kunne blive hjemme en ekstra dag, hvis barnets sygdom ikke er blevet bedre på dag nummer to.

Behovet for fleksibel arbejdstid var der, og det vil Norlys gerne komme i møde.

“Fremtiden er fleksibel. Vi vil gøre plads til, at arbejdet passer til den enkeltes situation,” siger Agnete Lundemose.

Norlys er en arbejdsplads med 3000 medarbejdere fordelt på lokationer i Aalborg, Silkeborg, Aarhus, Esbjerg og København. Energi- og telekoncernen rummer arbejdsopgaver fra administration og salg til analyse og kundeservice.

Derfor er det vigtigt med fleksibilitet på arbejdspladsen, mener Agnete Lundemose.

 

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?