Hjerneforskning viser: 7 faktorer gør dig til en bedre medarbejder, hvis du har tillid til dine kollegaer
Forskning

Hjerneforskning viser: 7 faktorer gør dig til en bedre medarbejder, hvis du har tillid til dine kollegaer

Hjerneforskning viser, at medarbejdere i virksomheder med høj tillid har en række fordele i forhold til de medarbejdere, der ikke stoler på deres kollegaer, medarbejdere og ledere. Læs i denne artikel hvilke.

Foto: Unsplash.com
9. juni 2023

Den amerikanske neuroforsker Paul J. Zak besluttede sig for år tilbage for at finde ud af, hvordan virksomhedskulturer påvirker de præstationer, som medarbejdere leverer.

Blandt andet ved at måle hjerneaktiviteten hos mennesker, mens de arbejdede.

Han fandt ud af, at virksomheder, hvor medarbejderne har høj tillid, har målbare fordele i forhold til de medarbejdere, der har lav tillid.

Blandt andet har medarbejderne med høj tillid 106 procent mere energi på arbejde, 74 procent mindre stress og 50 procent højere produktivitet.

Tilliden blandt medarbejdere – samt ledere og medarbejdere imellem – bringer ifølge hjerneforskningen en række fordele med sig.

Og uden tilliden er arbejdsmiljøet ikke optimalt. Det fortæller arbejdsglædekonsulent Arlette Bentzen.

”Hvis vi ikke har tillid til hinanden på arbejdspladsen, deler vi ikke faglig, relevant viden med hinanden. Samarbejdet bliver dårligere. Folk bliver faktisk stresset. De bliver mindre produktive, og vi kan se, at engagementet falder.”

Selvom arbejdsglædeskonsulenten ofte besøger virksomheder, hvor enten ledere eller hele afdelinger mangler hjælp til, hvordan de kan skabe større tillid til hinanden, oplever hun, at vi i Danmark generelt har mere tillid til hinanden på arbejdspladserne.

Øv... Delingen er udløbet


Artiklen har været delt med dig af en abonnent hos Vigeur. Der er desværre allerede gået 48 timer - tiden flyver.

Prøv Vigeur i 2 måneder for kun 1 kr.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.