Estaldo-partner: Iværksætteri skal ikke være en mandeklub
Ligestilling

Estaldo-partner: Iværksætteri skal ikke være en mandeklub

For at sætte mere fokus på kvinder i iværksættermiljøet har Dansk Erhverv netop kåret ’25 kvindelige iværksættere du bør kende’. Nordjyske Ann Rosenskjold er på denne liste, og det er hun stolt af, for ifølge hende har verden brug for flere kvindelige rollemodeller i erhvervslivet.

Foto: Pressefoto
14. juni 2022

Det kræver mod at springe ud som selvstændig. Det kræver også tid, vilje og dedikation. Måske også blod, sved og tårer er en passende floskel. Én ting det dog ikke skal kræve er, at du er en mand.

Ifølge Ann Rosenskjold, indehaver og medstifter af det digitale ejendomsfirma Estaldo, kan det måske for nogen synes at være lidt en præmis for at komme ind i miljøet. 

Men det er en fejl. For iværksætteri er ikke mændenes klub, selvom det procentuelt er dem, der dominerer feltet. Kvinder har samme gennemslagskraft som mænd, og det vil Ann Rosenskjold – sammen med Dansk Erhverv - vise.

Flere kvindelige iværksættere skaber flere rollemodeller

Kun 15 procent af danske iværksættere har en kvindelig rollemodel, viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv. En årsag kan være, at kvinder generelt er underrepræsenterede i iværksættermiljøet, og det er der, ifølge Ann Rosenskjold, flere grunde til.

”Jeg tror, der er mange kvinder, der er bange for at springe ud i det. Kvinder tror nok også knap så meget

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.