Biskop tog afgørende skridt som 27-årig: "Det var skelsættende"
En arbejdsdag jeg aldrig glemmer

Biskop tog afgørende skridt som 27-årig: "Det var skelsættende"

Aalborg Stifts biskop Thomas Reinholdt Rasmussen fik følelsen af at blive en del af noget, der var og er større end ham selv på en sommerdag i 1999.

Arkivfoto: Henrik Louis
18. januar 2023

Der er ikke to arbejdsdage, der er ens, men de kan alligevel godt minde ret meget om hinanden. En gang imellem kommer der dog en dag, som af den ene eller anden grund ridser sig ind i hukommelsen. Det er sådan en de medvirkende fortæller om i serien, "En arbejdsdag jeg aldrig glemmer".

Thomas Reinholdt Rasmussen er 50 år og har siden 1.december 2021 været biskop i Aalborg Stift. Han født og opvokset i Frederikshavn og bor i dag i Aalborg. Før han vandt valget som biskop, har Thomas Reinholdt Rasmussen været sognepræst i Elling pastorat, Tversted pastorat, og Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring. Han var provst i Hjørring Søndre Provsti fra 2015 til 2021. Før han blev sognepræst, har Thomas blandt andet været flaskedreng i Storkøb i Frederikshavn og postbud på Nørrebro i København. Når han ikke arbejder, vil han gerne gå ture i skoven eller på stranden med sin familie.

20.juni 1999

Jeg var 27 år, da jeg blev indsat som sognepræst i Elling Sogn. En uge før var jeg til gudstjeneste i Elling Kirke, og da jeg gik derfra, kom der to ældre herrer hen til mig. De slog armen om mig og sagde ” Nu skal vi have knæjti’ godt på vej ”. De fortalte mig stille og roligt, hvordan man er præst på en ordentlig måde. Det er jeg dem evigt taknemmelig for.

Før selve dagen øvede jeg mig så mange gange på teksterne, at jeg kunne dem udenad, og i løbet af aftenen var jeg henne i en af kirkerne for at øve det hele. Jeg havde jo aldrig prøvet at afholde gudstjeneste før og stod med en klar opfattelse af, at nu skete der noget helt nyt og afgørende.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?