Lukket ned midt i julehandlen: Direktør var både modløs og stolt
En arbejdsdag jeg aldrig glemmer

Lukket ned midt i julehandlen: Direktør var både modløs og stolt

Julen 2020 var på grund af corona-virus anderledes på mange måder. Hos Salling i Aalborg blev dørene lukket på det værst tænkelige tidspunkt, hvilket gav en udsædvanlig arbejdsdag.

Anja Kibsgaard er salgs- og driftsdirektør for Sallings stormagasiner. Arkivfoto: Claus Søndberg
16. december 2022

Der er ikke to arbejdsdage, der er ens, men skal vi være helt ærlige er størsteparten af arbejdsdagene, for de fleste af os, forhåbentlig gode, men trods alt præget af en vis form for fast rutine og ikke specielt mindeværdige. Der er dog arbejdsdage, som af den ene eller anden grund bliver helt specielle og kan få stor betydning for os. I denne serie, "En arbejdsdag jeg aldrig glemmer", har vi bedt de medvirkende om at fortælle om netop sådan en arbejdsdag. 

Anja Kibsgaard er salgs- og driftsdirektør for Sallings stormagasiner i Aalborg og Aarhus. Hun er født i Viborg og bor i Aalborg. Anja Kibsgaard har tidligere blandt andet været store manager i Magasin i Aarhus. Når hun har fri, vil hun gerne gå lange ture med sin hund Loui og være sammen med sine børn og sine venner.

16.december 2020

Vi havde haft vanvittig travlt i vores butikker hele december, og den 16. var allerede en af de allertravleste dage, inden der sidst på eftermiddagen skulle holdes corona-pressemøde. Vi havde en mistanke om, at der kunne ske noget, men forventede at vi i det mindste ville få lov til at holde åbent til den 23.december. Derfor kom det som et chok, da Mette Frederiksen meldte ud, at blandt andet stormagasiner skulle lukke ned samme dag. På ubestemt tid.

Ingen vidste, hvad der ville komme til at ske, og folk gik rundt og gav hinanden krammere.
Anja Kibsgaard, Salg- og driftsdirektør, Salling

Efter pressemødet skete der to ting. Som ledelse satte vi os sammen for at finde ud af, hvordan vi rent praktisk skulle forholde os til den nye situation. Samtidig kunne vi se, at folk nærmest kom løbende ind i forretningen. Det var jo sidste chance for at handle julegaver i stormagasinet.  

Det der gjorde størst indtryk på mig var, hvordan mine kollegaer reagerede. Flere havde fået fri tidligere på dagen, men de smed, hvad de havde i hænderne og skyndte sig tilbage på arbejde for at hjælpe til. Den ansvarsfølelse og det sammenhold synes jeg sagde utrolig meget om dem.

Jeg var selv i butikken og hjalp til med at sælge varer, og da vi havde fået de sidste kunder ud omkring kl. 22, var der en speciel stemning. Ingen vidste, hvad der ville komme til at ske, og folk gik rundt og gav hinanden krammere.

Mat og mærkelig periode

Jeg reflekterede over dagen på vej hjem i bilen og var selvfølgelig lidt modløs over at blive lukket ned i årets travleste periode. Samtidig sad jeg med en enorm stolthed over mine kollegaer. Dagen efter mødte vi alle sammen ind for at få styr på, hvad der skulle ske i den kommende tid, og så stod man bare der og kunne se på, at folk gik udenfor stormagasinet og gerne måtte handle i andre butikker.

Vi åbnede først op igen i april, og perioden efter den 16.december var mat og mærkelig. Vi gik fra 100 kilometer i timen til 0 i løbet af en nat.