Følte sig som Klodshans inden debut: Allans drøm døde og blev vækket til live igen
En arbejdsdag jeg aldrig glemmer

Følte sig som Klodshans inden debut: Allans drøm døde og blev vækket til live igen

Allan Gaarde har brugt de fleste år af sin erhvervskarriere i sportens verden og har samlet masser af gode minder og store oplevelser. En kamp mod et polsk hold foran knap 800 tilskuere på Aalborg Stadion vil dog altid stå, som noget helt særligt for ham.

Arkivfoto: Henrik Bo
5. januar 2023

Der er ikke to arbejdsdage, der er ens, men skal vi være helt ærlige er størsteparten af arbejdsdagene, for de fleste af os, forhåbentlig gode, men trods alt præget af en vis form for fast rutine og ikke specielt mindeværdige. Der er dog arbejdsdage, som af den ene eller anden grund bliver helt specielle og kan få stor betydning for os. I denne serie, "En arbejdsdag jeg aldrig glemmer", har vi bedt de medvirkende om at fortælle om netop sådan en arbejdsdag. 

Allan Gaarde er 47 år og partner i konsulentfirmaet onenexus, der hjælper ledere og organisationer indenfor sportsverdenen. Han er født i Grindsted og bor i dag i Aalborg sammen med hustruen Sara og deres to sønner Gabriel og Gerson.

Allan Gaarde var fra 1997 til 2010 professionel fodboldspiller og spillede i Danmark, Italien og Norge. I 1999 vandt han DM-guld med AaB og var fra 2013 til 2019 sportsdirektør i klubben, hvor højdepunktet kom i 2014 med mesterskab og pokaltitel.

Allan Gaarde har taget uddannelser på både Copenhagen Business School og Aalborg Universitet og arbejdet som kommunikationsrådgiver hos Coloplast A/S. I fritiden vil han gerne være sammen med familien og spille golf.

21.juni 1997

Det lå ikke i kortene, at jeg ville komme til at leve af at spille fodbold. Jeg havde som ungdomsspiller været igennem et talentforløb i Vejle, og min far kørte mig 50 kilometer hver vej fem gange om ugen i fire år. Da jeg skulle til at spille det, der nu hedder U19, droppede jeg drømmen om fodbold og tog hjem med skam i bagagen. Jeg forestillede mig, at der fra de lokale i Grindsted var en slags ”hvad sagde jeg”- holdning, og at Janteloven levede i bedste velgående, fordi jeg havde turdet at flyve fra reden og prøve et andet miljø.

Efterfølgende var jeg en tur forbi militæret og havde kurs mod universitet i Aarhus. En dag fik jeg et opkald fra Vejen, der på det tidspunkt var i Danmarksserien. De ville gerne have, at jeg spillede for dem og ville samtidig hjælpe mig med at få en læreplads som revisor. Jeg tænkte, at det kunne være noget for mig. Jeg var god til at regne, og revisorer kørte rundt i nogle fine biler. Så jeg kom i lære som revisorassistent i Vejen, og på fodboldbanen rykkede vi op i 2.division.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?