Christine landede drømmejobbet med LinkedIn-strategi: Sådan gjorde hun
Tech

Christine landede drømmejobbet med LinkedIn-strategi: Sådan gjorde hun

Christine Holst Winther vidste som nyuddannet, at jobsøgningen er en hård proces for mange. Hun var fast besluttet på at holde sig motiveret og aktiv; hun lavede en strategi. LinkedIn blev hendes primære jobsøgningsværktøj. Her fortæller hun, hvordan LinkedIn-strategien førte til drømmejobbet

Foto: Peter Dahl Andersem
8. august 2022

Seks ud af ti stillinger på det private marked bliver aldrig slået op. Det viser en kandidatanalyse fra Konsulenthuset ballisager. Stillingerne er usynlige for de jobsøgende. Samme undersøgelse viser, at 39 procent af de usynlige stillinger bliver besat gennem netværk. Derfor kan netværk være et afgørende led i jobsøgningen. For Christine Holst Winther blev LinkedIn kanalen, der gav hende en fod ind på jobmarkedet. 

Christine var sprængfyldt med motivation, da hun blev færdiguddannet. Hun havde fundet et arbejdsfelt, som hun elskede at beskæftige sig med: Digital konceptudvikling. Nu manglede hun kun jobbet.

Allerede inden hun var færdiguddannet havde hun sat sig ind i LinkedIn. Hun var begyndt småt med opslag om, hvad hun lærte på Professionshøjskolen UCN og med at oprette forbindelse til mennesker, hun syntes var interessante.

Da diplomet var i hus, skruede hun op for indsatsen. Hun begyndte at oprette forbindelse til beslutningstagere, og så satte hun alle kræfter ind på at producere opslag til sin LinkedIn-profil.

Christines jobsøgningsstrategi på LinkedIn

Christine Holst Winther opbyggede en jobsøgningsstrategi, som bestod af tre overordnede dele: Indholdsproduktion, digitalt netværk og fysiske muligheder.

For at sikre skarpe opslag fandt hun på fire forskellige kategorier, de skulle høre ind under. Kategorierne satte rammerne for, at hun altid kunne finde inspiration til noget at skrive om, som havde relevans for netværket. Eksempelvis hed én kategori UX-design, mens en anden hed aktiv jobsøgning.

For at udvikle sit netværk satte hun jævnligt et par timer af til at søge personer frem, som hun syntes var karrieremæssigt interessante. Dem kontaktede hun med en målrettet personlig besked for at skabe forbindelse.

Sidst var der de fysiske muligheder. Christine Holst Winther deltog i så mange karriererelevante arrangementer og aftaler som muligt. Hun tog del i talentprogrammer, kaffemøder, netværksarrangementer og messer.

Når hun var der, sørgede hun for at få det fysiske netværk med over på det digitale ved at oprette forbindelse på LinkedIn med personer, hun mødte. LinkedIn var blevet hendes faglige base, og det var vigtigt for hende at vedligeholde forbindelserne, hun skabte til de fysiske arrangementer.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?