De forlod storbyen og flyttede hjem:  ''Nogen har kaldt det Udkantsdanmark og 'den rådne banan', men vi insisterer på at fortælle en anden historie''
Portræt

De forlod storbyen og flyttede hjem: ''Nogen har kaldt det Udkantsdanmark og 'den rådne banan', men vi insisterer på at fortælle en anden historie''

Louise Hove Sørensen og Dorte Toft Pedersen har vendt Aarhus ryggen og gør nu karriere i deres barndomsby Thisted. Og så har de sammen startet Klub Thy. De vil vise andre unge, at man kan skabe sig et godt arbejdsliv i Udkantsdanmark.

Foto: Bo Lehm
22. september 2022

Kan man være ambitiøs, selvom man bor i Nordvestjylland?

I starten fyldte spørgsmålet meget for 29-årige Dorte Toft Pedersen og 30-årige Louise Hove Sørensen. Men med tiden er bekymringerne forsvundet.

For selvfølgelig kan man det, siger de enstemmigt fra deres kontorplads hos kontorfællesskab Thy & Co. i Thisted.

Det går nemlig, med deres egne ord, meget bedre end forventet for de to kvinder, der i februar startede kommunikationsbureauet Toft & Hove Kommunikation.

Faktisk har de haft så travlt, at der hverken har været tid til at få lavet hjemmeside eller visitkort.

De har selv en fornemmelse af, at succesen blandt andet skyldes deres placering.

’’Vi har simpelthen mødt så meget hjælpsomhed, efter vi er flyttet tilbage. Man kan mærke, at der er så mange, der gerne vil sørge for, at vi lykkes,’’ siger Louise. 

I firmaet hjælper Dorte og Louise virksomheder med kommunikationsopgaver som hjemmesidetekster, presse og sociale medier. De har kunder i hele landet, men de fleste er fra Thy. Kunderne er kommet gennem det lokale netværk, fordi alle kender alle i området.

’’Vi kan jo ikke vide, hvordan det ville være at starte op i Aarhus, men jeg har en fornemmelse af, at det faktisk har været nemmere for os her, fordi der er mindre konkurrence. Og alle kender alle, så når én virksomhed får en god oplevelse, så spredes rygtet hurtigt.’’

Med de øde klitter i Nationalpark Thy og det brusende Vesterhav som nabo er det ikke svært at forstå, hvorfor de to kvinder taler så positivt om at være vendt tilbage til Thy, hvor de oprindeligt er fra.

Efter seks år i Aarhus meldte savnet sig. Savnet til familien. Savnet til naturen.

Derfor vendte de hjem til den velkendte duft af marehalm, salt vestenvind og mors kødgryder.

Beslutningen var ikke nem. For med lange uddannelser og store karrieredrømme lå det ikke lige til højrebenet, at de to kvinder skulle flytte deres liv tilbage til Nordvestjylland.

En afsluttende eksamen på deres uddannelse gjorde udslaget.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?