Johanne drømte om en sangkarriere: Nu skal hun gøre Himmerland til et hit for turister
Mit CV

Johanne drømte om en sangkarriere: Nu skal hun gøre Himmerland til et hit for turister

Johanne Bugge tiltræder 8.august som direktør hos Destination Himmerland. Med i bagagen har hun blandt andet ni år som selvstændig konsulent, job hos blandt andre Lego og Cowi og en lang karriere som kirkekorsanger.

Foto: Bente Poder
19. juli 2022

Et arbejdsliv er for langt de fleste mennesker sjovt, spændende og udfordrende med både op- og nedture.

I ”Mit CV” får du et indblik i en karriere på arbejdsmarkedet, hører om de erfaringer der er gjort undervejs, og om hvordan de forskellige job har været med til bringe de medvirkende til, hvor de er i dag både som menneske og medarbejder.

Johanne Bugge er født i 1978 og opvokset i Råby - en landsby mellem Mariager og Randers fjorde. Hun er indehaver af Johanne Bugge Experience Consult og rådgiver virksomheder, organisationer, kommuner og regioner om turisme- og attraktionsudvikling mm. Johanne Bugge lukker virksomheden, fordi hun 8. august 2022 tiltræder som direktør for turismesamarbejdet Destination Himmerland. Hun bor i Frejlev med sin mand og to sønner og er hovedformand i St. Restrup IF. Her er Johannes CV:

1986-1998: Kirkekorsanger og kordirigent, Råby og Sødring kirker
Jeg elskede at synge i kirkekor og var også kordirigent, da jeg blev 18-19 år. Jeg tror, jeg fik 20 kroner, hver gang vi sang til gudstjenester, og det var ikke pengene, det handlede om. Det var musikken og de andre børn, som betød noget. Det er især de hyggelige stunder med vores organist i konfirmandstuen, som jeg husker.

Musik har altid betydet meget for mig. Indtil jeg kom i gymnasiet, troede jeg faktisk, at jeg skulle være operasanger. I 3.G nåede jeg til den erkendelse, at jeg var god, men at man skulle være noget helt særligt og ville musikken 100 procent, hvis det skal blive en levevej. Jeg var nysgerrig på mange ting, så jeg blev enig med mig selv om at tænke i andre baner. Jeg er stadig god til at synge, men det er til husbehov.

Når jeg bliver gammel, håber jeg, at jeg begynder at gå til kor igen. Jeg har forsøgt at få mine egne drenge skubbet i gang med musikken blandt andet ved at købe et sejt elklaver. Det er ikke  lykkes endnu. De er nogle rigtige fodbolddrenge, som elsker udeliv og sport.

1994-1997: Cafeteriamedarbejder, Ommersysselhallen i Øster Tørslev
Min klasselærer foreslog, at jeg skulle søge jobbet, fordi jeg var en udadvendt type, der også havde et servicegen. Jeg var meget glad for at stå i cafeteriet, og nogle af de værdier jeg fik ind under huden dengang er faktisk noget af det, jeg prøver at føre med nu, hvor jeg er hovedformand i en idrætsforening. Det handler om at italesætte fællesskabet og sætte fokus på, at idrætsforeningen er et utrolig vigtigt mødested for hele lokalsamfundet. Det er der, man hænger ud med sine venner, møder nye mennesker og oplever den samhørighed, der er i et lokalsamfund. Det oplevede jeg dengang i cafeteriet, og der var noget særligt ved det.

1998-2000: Kontorelev, Lego i Billund
Efter at have taget studentereksamen og en et-årig HH, ville jeg ud og opleve en virksomhed. Jeg kom til Lego, og det første år var jeg i en kvalitetsafdeling i produktionen. Det andet år var jeg i Legolands personaleafdeling, og der fik jeg åbnet øjnene for turismebranchen. I personaleafdelingen var jeg med til at koordinere det gæsteservice-kursus, som alle Legolands medarbejdere var igennem hvert år.

Det var lige mig at sidde i smørhullet. Her kunne jeg virkelig mærke en attraktion, som havde tusindvis af gæster men stadig formåede at have en helt speciel ånd omkring sig og et fælles mål om at levere gode oplevelser. Det var spændende at få et indblik i, hvordan en attraktion fungerer, og hvilke parametre man er nødt til at arbejde med for hele tiden at udvikle sig og blive bedre.

2001: Sæsonansat, Fårup Sommerland
Jeg havde gået på Randers Statsskole og mine venner studerede i Aarhus, men jeg ville til Aalborg og læse Sprog og Internationale Studier på universitet. I den sammenhæng arbejdede jeg en sæson i Fårup Sommerland med en masse andre unge mennesker. Jeg stod i en souvenirbutik. Det var på fuldtid i fem-seks uger, og jeg sparede op til at skulle på sprogskole i England.

Det var sjovt at opleve, hvor Legoland var på det tidspunkt i forhold til Fårup. Der er virkelig sket et kæmpe spring opad de seneste mange år i Fårup.
Mens jeg læste, havde jeg også nogle kirkekor-job i Aalborg blandt andet i Aalborg Domkirke.

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.