Martin havde arbejdet på Aalborg Teater i 22 år. Men så mærkede han en længsel
Kulturlivet

Martin havde arbejdet på Aalborg Teater i 22 år. Men så mærkede han en længsel

I 22 år havde Martin Ringsmose været fastansat på Aalborg Teater, da han mærkede en længsel efter at prøve noget nyt. Det satte den 53-årige instruktør og skuespiller i et svært dilemma. ”Skulle jeg forfølge en længsel efter noget, jeg ikke rigtig vidste, hvad var? Det virkede som dybt vand at gå ud på,” siger han.

Foto: Henrik Louis.
27. januar 2023

Martin Ringsmose mærkede en længsel.

I 22 år havde den 53-årige instruktør og skuespiller været fastansat på Aalborg Teater. En ansættelse, der ifølge skuespilleren selv havde været ”ekstremt berigende”. Men for nogle måneder siden blev han ramt af en følelse, han ikke tidligere havde mærket.

”Det kunne være spændende, hvis der skete noget nyt i mit arbejdsliv, tænkte jeg. Men jeg vidste ikke, hvad det var, jeg længtes efter. Længslen var stærkt udefinerbar,” siger han.

Som fastansat vidste Martin Ringsmose, hvilke spændende projekter han kunne se frem til, hvornår han skulle møde, og hvilket beløb der hver måned ramte hans bankkonto.

”Der var sikkerhed, stabilitet og tryghed i at være fastansat. Alt kørte ligesom bare. Skulle jeg så i stedet vælge at forfølge en længsel efter noget, jeg ikke rigtig vidste, hvad var? Det virkede som dybt vand at gå ud på,” siger han.

En kompliceret beslutning

Martin Ringsmose blev i 1996 uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater og har siden medvirket i et væld af forestillinger. For nylig har han spillet den mandlige hovedrolle i Aalborg Teaters forestilling Hvem er bange for Virginia Woolf? samt instrueret familieforestillingen Oliver Twist.

”Jeg har lært sindssygt meget på Aalborg Teater, og jeg har mødt mange spændende mennesker,” siger han.

Men da han i noget tid havde båret rundt på længslen, traf han sin beslutning.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?