Ny kommunaldirektør i Aalborg har gjort lynkarriere: Sidder allerede i stolen
Jobskifte

Ny kommunaldirektør i Aalborg har gjort lynkarriere: Sidder allerede i stolen

51-årige Tommy Christiansen har kun været ansat i Aalborg Kommune i 11 måneder. Nu beklæder han den øverste embedspost i landets tredjestørste kommune.

Pressefoto
6. marts 2023

Der er ikke engang gået et år, siden Tommy Christiansen begyndte i jobbet som økonomi- og vicekommunaldirektør i Aalborg Kommune. Nu sætter han sig så tilrette i den stilling, der blev ledig, da Christian Roslev pludselig forlod Aalborg Kommune sidste efterår til fordel for et nyt job.

“Det var bestemt ikke dét, jeg forventede for 11 måneder siden. Jeg har været rigtig glad for at være økonomidirektør med mulighed for at gå i dybden med konkrete projekter og opgaveområder,” slår Tommy Christiansen fast.

Men så opstod chancen for at hoppe endnu et trin op ad karrierestigen - og blive kommunaldirektør i Aalborg Kommune. Dén chance greb den 51-årige nordjyde, efter at have været konstitueret i kommunaldirektørjobbet siden 1. januar.

“Når nu man har muligheden for at tage et skridt op og få lov til at prøve at være den øverst placerede embedsmand i Danmarks 3. største kommune, bliver det jo ikke meget større. Og når nu chancen er der, skal man jo byde sig til,” siger Tommy Christiansen.

Han begyndte 1. april 2022 som økonomidirektør i Aalborg Kommune efter at have arbejdet 17 år i Hjørring Kommune - de seneste 13 som kommunaldirektør med fokus på hele den kommunale opgaveportefølje.

Og kommunaldirektørstillingen i Aalborg Kommune, er ganske anderledes end dét, han kender fra Hjørring.

“Aalborg er jo en langt større kommune med både befolkningstilvækst og vækstdagsorden. I mange andre kommuner - herunder Hjørring - handler det mere om at tilpasse til en virkelighed med flere ældre og færre børn,” siger han.

At organisationen er større - og at udfordringerne er anderledes - har stor betydning. Én ting er at bygge bro mellem forskellige synspunkter og politiske ideologier.

Noget andet er at være bindeled og oversætter mellem det politiske led og organisationen. 

“Det betyder jo, at der er rigtig mange mennesker, som man skal have til at spille sammen på den rigtige måde, og jeg synes, det er spændende at finde løsninger i lige dét felt,” siger Tommy Christiansen.

Hvis han skal pege på ét bestemt område, hvor han finder udfordringerne særligt spændende, nævner den nye kommunaldirektør de lidt mere diffuse problemstillinger som klimaet og børn og unges mistrivsel. 

De problemstillinger glæder han sig til at få grebet an på den rigtige måde.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?