Årets leder i Nordjylland er kåret
Navnenyt

Årets leder i Nordjylland er kåret

Spontane pizzafester og dans er en del af grunden til, at Christina Viffert netop har modtaget Den Nordjyske Ledelsespris 2022. Gennem en pandemi med restriktioner, sygemeldinger og isolation har plejehjemslederen formået at holde humøret højt – både hos medarbejdere og beboere.

Foto: Caroline Bundgaard
17. november 2022

Hun tiltrådte lederjobbet i foråret 2020, da landets plejehjem stod midt i en nedlukning.

Men ifølge hendes medarbejdere har Christina Viffert styret Plejehjemmet Lundbyescentret forbilledligt igennem en hverdag med restriktioner, sygemeldinger og isolation.

Derfor har hun netop modtaget Den Nordjyske Ledelsespris 2022.

Man er jo nordjyde, og så bliver man lidt ydmyg. Men alene det, at mine medarbejdere har indstillet mig: Jeg følte jo allerede i sidste uge, at jeg havde vundet.
Christina Viffert, leder af Plejehjemmet Lundbyescentret

25 nordjyske ledere var blevet indstillet til prisen af deres medarbejdere, og dommerkomitéen har siden udvalgt de tre nominerede og den endelige vinder.

”Hun giver os som personale frihed under ansvar og skaber et levende hus med medarbejdere, der elsker at både komme med ideer og udføre dem,” lød det blandt andet i indstillingen fra Christina Vifferts medarbejdere, der tilskriver plejehjemmets spontane pizzafester og dans hendes ledelsesstil.

”Hun har ledt os igennem, da corona lagde plejehjemmet ned – gange tre. Vi var pressede og havde svært ved at se en ende på det hele – men Christina insisterende på, at der var glæde ved hver dag og formåede at holde arbejdsglæden og ikke mindst arbejdsmoralen høj.”

I dag var glæden også stor hos lederen af Plejehjemmet Lundbyescentret i Aalborg:

”Man er jo nordjyde, og så bliver man lidt ydmyg. Men alene det, at mine medarbejdere har indstillet mig: Jeg følte jo allerede i sidste uge, at jeg havde vundet," lød det fra årets leder i Nordjylland, da hun modtog prisen på hotel Comwell Hvide Hus.