Foto: Pressefoto
Industri

CO2-debattens tavse aktør: Aalborg Portland taler ud om fejl og forventninger

Aalborg Portland har et problem. Som Danmarks suverænt største udleder af CO2 er der mange, der, på godt og på ondt, har en holdning til virksomheden og dens virke. Og det kan mærkes. For mens kritikken raser, politiske debatter kan kræve ofre, og den grønne omstilling kræver handling, er der nok at forholde sig til. Men hvad siger Aalborg Portland egentlig selv – og hvad er planen med den forhadte CO2?

Foto: Pressefoto
6. juli 2022

Roserne er sprunget ud i den lille gårdhave. Deres gennemtrængende, dybe røde farve står i skarp kontrast til de matte grå betonbygninger omkring. Og selvom den gængse mening på Aalborg Portland er, at beton er noget særligt, kan man næsten dufte begejstringen på afstand hos direktør Søren Holm Christensen.

”Jeg synes, beton kan noget, som ikke særligt mange byggematerialer kan,” lyder det fra direktøren, mens han står, næsten stoisk, og kigger ud over den blomstrende have og Aalborg Portlands grå administrationsbygninger.

Den blomstrende have beskues fra Søren Holm Christensens eget kontor. På første sal med frit udsyn over hele herligheden.

Det er dog ikke alle, der deler samme begejstring for Portlands produkter – eller den klimabelastende produktion.

Den seneste tid har medierne næsten flydt over med artikler om Portlands CO2. Siden 2018, hvor statsminister Mette Frederiksen til Dansk Industris årsmøde fik sagt, at hun ”som aalborgenser kommer til at hægte sig fast på Portland, før

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?