Foto: Pressefoto
Industri

Vigeur opsummerer: Aalborg Portlands CO2

Du har muligvis lagt mærke til, at navnet Aalborg Portland er at finde flere steder i det danske nyhedsbillede – og har været i noget tid. Men har du styr på sagen - og hvad er egentligt op og ned? Vigeur giver dig her en kort opsummering af sagens vigtigste pointer.

Foto: Pressefoto
21. juni 2022

Hvem er de? 

Danmarks største CO2 udleder. Uden sammenligning. Derudover er de Danmarks eneste cementfabrik med hovedsæde i Aalborg. De er verdenskendte for Aalborg White, deres hvide cement, som blandt andet er blevet brugt som en del af OL-byen i London.  

Fabrikken i Aalborg producerer årligt 2,3 millioner tons cement fordelt på grå og hvid cement. 

Derudover vil onde tunger mene, at fabrikken er lidt en darling for vores aalborgensiske statsminister, efter at hun tilbage i 2018 til Dansk Industris årsmøde sagde følgende: 

”Som aalborgenser, jeg kommer til at hægte mig fast på Portland, før nogen får lov til at lukke det.”

Et budskab, der var ekko i, da hun i 2019 efter folketingsvalget udtalte i et interview med Børsen, at ”vi kommer ikke til at lukke Aalborg Portland. Vi er en stolt industrination.” 

Hvordan står det så til med den CO2 udledning? 

Jamen ikke så godt. Og det er mildt sagt. For hvis man skal nå titlen, som Danmarks største CO2-udleder, skal der alligevel noget til. T

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?