Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) præsenterede ny kontanthjælpsreform på doorstep i Beskæftigelsesministeriet i København tirsdag den 14. juni 2022. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Fremtid

Vigeur opsummerer: her er det vigtigste, du skal vide om den nye kontanthjælpsaftale

Havde du også svært ved at holde tunge lige i munden, da medierne tirsdag var ved at flyde over med nyheder om den nye kontanthjælpsaftale? Frygt ej! Vigeur giver dig her de vigtigste pointer fra den nye reform, og fortæller hvad det betyder i praksis – for dig, og for os.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) præsenterede ny kontanthjælpsreform på doorstep i Beskæftigelsesministeriet i København tirsdag den 14. juni 2022. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
16. juni 2022

Kontanthjælpsreform er muligvis ikke jordens meste sexede ord, men ikke desto mindre er det vigtigt at stifte bekendtskab med – også selvom det måske ikke på nuværende tidspunkt har en direkte indvirkning i din hverdag.

Efter tre års forhandling mellem regeringen og støttepartierne, lykkedes det tirsdag 14. juni at lande en aftale om en ny kontanthjælpsreform. I den forbindelse kunne beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) sammen med repræsentanter for støttepartierne præsentere den nye aftale på et pressemøde. En ny reform, der har fået en blandet modtagelse.

Her får du de vigtigste pointer fra reformen og de efterfølgende reaktioner:

I hvert fald hvis det står til regeringen selv. På pressemødet sagde Peter Hummelgaard følgende:

”Vi har lavet et retfærdigt kontanthjælpssystem. Et kontanthjælpssystem, der vil hjælpe mange flere børn. En aftale, jeg godt synes, man kan kalde børnenes kont

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.