Hold smøgen hjemme – og tre andre krav du kan forvente på fremtidens arbejdsplads
Fremtid

Hold smøgen hjemme – og tre andre krav du kan forvente på fremtidens arbejdsplads

På fremtidens arbejdsplads vil der blive indført flere krav til dig som medarbejder. Vi ser det faktisk allerede nu. Men hvad skyldes det og hvad kan vi forvente? Det forklarer futurist Jane Hovgaard.

Foto: Henrik Bo
17. juni 2022

På fremtidens arbejdsplads vil vi se flere krav blive indført.

Vi ser det faktisk allerede nu, hvor eksempelvis Aalborg Kommune har meldt sig som den femte nordjyske kommune med røgfri arbejdstid.

Det betyder, at 18.000 ansatte skal vænne sig til ikke at ryge i deres arbejdstid.

Ifølge futurist Jane Hovgaard er det ikke noget nyt, at virksomheder indfører regler, der ikke har noget med det egentlige arbejde at gøre. Historisk set har vi længe indført regler, der er til for at hjælpe os med at blive de mennesker, vi drømmer om at blive, men ikke helt kan motivere os selv til at være:

”Regler eksisterer, fordi vi historisk set vælger det, der på den korte bane er godt for os selv. Vi ved godt, vi skal være gode mennesker, affaldssorter og stoppe med at ryge, men nogle gange er mennesker bare så skideirrationelle, at vi ikke kan finde ud af at regulere det selv, og så er det, at myndigheder eller andre hjælper os med regler til at lukke gappet mellem det, vi godt ved, vi skal, men ikke helt kan motivere os til.”

Men hvilke regler kan vi så forvente i fremtiden? Det forklarer Jane Hovgaard, der er futurist i virksomheden Futurefit, her.

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.