Fejlrekruttering kan koste millioner. Derfor skal du være meget bevidst om dine bias, når du ansætter
Fremtid

Fejlrekruttering kan koste millioner. Derfor skal du være meget bevidst om dine bias, når du ansætter

Har du en forkærlighed for folk, der er slanke? Og kan du ikke ikke fordrage mennesker med tatoveringer? Så skal du være varsom, når du ansætter. For skindet kan bedrage – og fejlrekruttering kan koste dig dyrt.

Foto: Pressefoto
26. september 2022

Konsulenthuset Ballisager er netop udkommet med en ny rekrutteringsrapport, som viser, at 88 procent af de adspurgte virksomheder foretrækker, at der er billede på CV’et.

Men hvorfor foretrækker de egentlig det?

I rapporten skriver Ballisager, at tallene peger på, at non-biased rekruttering slet ikke har bidt sig fast – måske fordi det er for besværligt.

Efterspørgslen på CV-billedet er dog ikke noget, Torben Abildgaard genkender, når han rekrutterer for sine kunder hos rekrutteringsvirksomheden Curia.

Faktisk har han i sine 25 år aldrig oplevet, at en virksomhed har efterspurgt et billede af en kandidat, når han – som han altid gør – sender præsentationer af kandidaterne til virksomhederne uden billede:

”Jeg synes, det er lidt sjovt, at vi i rapporten kan se, at folk foretrækker billeder. Jeg er ikke i tvivl om, at det selvfølgelig er et korrekt tal, men det er ikke noget, der bliver efterspurgt, når vi rekrutterer for virksomheder. Folk spørger aldrig, hvorfor der ikke er billede på

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?