Foto: Bethany Legg/Unsplash.com
Arbejdspladsen

Ny undersøgelse: Du bliver fyret, så de andre kan holde varmen

En ny undersøgelse viser, at hver tredje chef forventer at fyre inden for det næste halve år. Af dem er halvdelen af afskedigelserne en direkte konsekvens af de stigende energipriser.

Foto: Bethany Legg/Unsplash.com
9. november 2022

Du står med en fyreseddel i hånden.

Det samme gør ansatte på 33,7 procent af de arbejdspladser, en ny undersøgelse fra fagforeningen Lederne har adspurgt.

Danskerne kigger ind i en mere usikker jobsituation, som blandt andet skyldes de stigende energipriser.

I undersøgelsen svarer 33,7 procent af de i alt 1430 adspurgte chefer i det private, at de forventer at afskedige medarbejdere i løbet af de næste seks måneder.

En del af dem der allerede har måttet fyre forventer også, at de må gøre det igen.

Ikke tid til panik - endnu

Selvom prognoserne lyder nedslående, er det ifølge Niklas Praefke, cheføkonom hos Lederne, endnu ikke tid til at gå helt i panik. Han er, trods den usikre fremtid, forholdsvis fortrøstningsfuld:

”Der er flere ting, man skal huske på. For det første er det jo kun 1/3, der vil fyre. Det betyder, at det stadigvæk er 2/3, der ikke har planer om det. Derudover er der jo altid virksomheder, der

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.