På toppen i Thisted: Her tjener de flest penge i kommunen
Industri

På toppen i Thisted: Her tjener de flest penge i kommunen

Førstepladsen tjener dobbelt så meget som nummer to. Her er listen med de 10 største overskud i Thisted Kommune.

Arkivfoto: Michael Koch
19. januar 2023

156 mio. kr.

Det er bundlinjen for Thisted Kommunes mest profitable virksomhed, der ovenikøbet tjener mere end dobbelt så meget som den næstmest indbringende virksomhed i kommunen.

Det viser et udtræk fra databasen NN Erhverv over virksomheder, der har indgivet regnskab de seneste 12 måneder, som Vigeur har foretaget.

Kommunens største bundlinje tilhører Sparekassen Thy A/S, der har hovedsæde i Thisted og har 14 filialer fordelt i hele Jylland.

På listens andenplads finder vi Thisted Forsikring A/S med et resultat på 69 mio. kr. Selskabet, der har rødder helt tilbage til 1853, holder til i Thisted, men har også afdelinger i Herning og Aalborg.

Blandt de ti mest indbringende virksomheder i Thisted Kommune finder vi også A/S Cimbria, der ligesom listens første- og andenplads er beliggende i Thisted. Virksomheden, som er internationalt anerkendt, har specialiseret sig i anlæg til korntørring og frøbehandling og kan fremvise et overskud på mere end 64 mio. kr.

Herefter følger to produktionsvirksomheder, Idealcombi A/S (57 mio. kr.) og J. A. Plastindustri ApS (50 mio. kr.), der producerer henholdsvis vinduer og tagtilbehør.

Listens sjette-, syvende- og ottendeplads indtages også af produktionsvirksomheder i form af fødevareproducenten Dragsbæk A/S, madrasproducenten Hilding Anders Danmark A/S og isproducenten Mejerigaarden A/S, også kendt som Premier Is.

Netip A/S og Sea Well A/S runder vores top 10-liste af. Netip A/S, der har hovedsæde i Thisted, er specialiseret i outsourcing, implementering og rådgivning om it-løsninger, mens Hanstholm-virksomheden Sea Well A/S beskæftiger sig med fiskeri, forarbejdning samt eksport af fiske- og skaldyrsprodukter.

Kilde: Navne & Numre Erhverv. Grafik: Peter Dahl Andersen

Om udtrækket: I udtrækket er fonde, ikke-finansielle holdingselskaber samt virksomheder med under fem ansatte frasorteret. Desuden indgår virksomheder, der sagt nej tak til reklamer, ikke i NN Erhvervs datasæt.