Storbank er uden for kategori: Her er de største overskud i Aalborg Kommune
Finans

Storbank er uden for kategori: Her er de største overskud i Aalborg Kommune

Nordjysk storbank hiver en suveræn 1. plads hjem på listen over virksomheder med størst overskud i Aalborg Kommune.

Foto: Henrik Bo /arkivfoto
30. januar 2023

Med et samlet overskud på i alt 1.368.000.000 kr. indtager en virksomhed suverænt 1. pladsen på vores top-10-liste over de største overskud i Aalborg Kommune.

Det viser et udtræk fra databasen NN Erhverv, som Vigeur har foretaget, over de seneste 12 måneders nordjyske regnskaber.

Kommunens største overskud tilhører Spar Nord Bank A/S, der til daglig servicerer omkring 390.000 kunder fordelt på 49 filialer i Danmark. Banken er landets 5. største, og i direktørstolen sidder Lasse Nyby.

På listens 2. plads finder vi Aalborg Portland A/S med et overskud på 345 mio. kr. Virksomheden blev grundlagt helt tilbage i 1889 og er blandt andet verdens største eksportør af hvid cement.

Herefter følger P/S Pkae Ejendom med en bundlinje på i alt 340.207.000 kr. Virksomheden, som har hjemme i Svenstrup, er ejet af A. Enggaard og pensionskassen PKA og beskæftiger sig med køb, salg og udlejning af fast ejendom.

Listens 4.- og 5. plads indtages af Alfa Laval Aalborg A/S og Royal Greenland Seafood A/S med overskud på henholdsvis 318 mio. kr. og 231 mio. kr.

Førstnævnte, Alfa Laval Aalborg A/S, udvikler, producerer, leverer og servicerer kedler, brændere, varmevekslere og inertgasbrændere til skibe og industrier over hele verden. Royal Greenland Seafood A/S holder til i Svenstrup og er verdens største leverandører af koldtvandsrejer.

Kilde: Navne & Numre Erhverv. Grafik: Peter Dahl Andersen

Om udtrækket: I udtrækket er fonde, ikke-finansielle holdingselskaber, ikke-finansielle hovedsæders virksomheder samt virksomheder med under fem ansatte i 2021 frasorteret.

Desuden indgår virksomheder, der sagt nej tak til reklamer, ikke i NN Erhvervs datasæt. Resultaterne stammer fra de enkelte virksomheders seneste offentliggjorte årsregnskab. Virksomheder med * har forskudt årsregnskab, hvorfor ovenstående resultat er for perioden 1/7-21 – 30/6-22.