Foto: Caroline Egeberg Jochumsen
Portræt

Jobbet giver Aalborg Portlands direktør grå hår. Én ting gør det hele værd

Søren Holm Christensen er direktør på Aalborg Portland – Danmarks eneste cementfabrik og suverænt største CO2-udleder. Én ting er sikkert: Portland skal være grønnere. Det er dog nemmere sagt end gjort, og alle synes at have en holdning til hvordan. Men hvem er manden bag cementen?

Foto: Caroline Egeberg Jochumsen
22. august 2022

"Jeg synes, jeg er begyndt at se gammel ud," lyder det fra Søren Holm Christensen, mens fingerspidserne langsomt følger hårgrænsen. Håret er mørkt, men alligevel kigger nogle små, grå hår sporadisk frem.

 

”Jeg tror, det er jobbets skyld,” lyder det med et smil fra Aalborg Portlands direktør. ”Det er et hårdt, men heldigvis også givende.”

 

Det er august, og direktøren er for nyligt vendt hjem fra ferie. Hvis ikke han selv havde sagt det, havde den solbrændte hud sladret.

 

”Jeg synes nu, det har hjulpet på det grå, at jeg har fået lidt kulør. Det var en tiltrængt ferie efter det forår, vi har haft på Portland.”

 

Er du glad for dit job?

 

Ikke nødvendigvis et spørgsmål man stiller sig selv så tit. Alligevel et spørgsmål med stor betydning for svaret fortæller meget.

 

Søren Holm Christensen sidder solidt plantet i en stol på sit kontor. Et praktisk og funktionelt kontor. Nuancerne i rummet er mørke, og møblerne ligner noget, der er gået i arv.

 

”Ja, jeg er glad for mit job. Men det kan

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?