Foto: Pressefoto
Portræt

Fra fiskeri i Hirtshals til minister-sværvægter på Borgen. Nu vil Lene Espersen gøre hele Danmark til et grønt foregangsland

Lene Espersen har givet sig selv en kontrakt: en generationskontrakt. Med dén har hun sat sig det mål at efterlade en klode, der er bedre, end den hun selv kom til verden på. Men det er en stor opgave for én person – selv for en hel generation, og det kræver hårdt arbejde og dedikation. Begge dele praktiserer hun som formand for Green Hub Denmark, hvis formål er at gøre Nordjylland til et grønt pragteksemplar.

Foto: Pressefoto
15. august 2022

Vækkeuret ringer tidligt om morgenen hjemme hos Lene Espersen. Ikke af pligt eller nød, men af prioritering og lyst. Lene er morgenmenneske og sætter stor pris på de tidlige morgentimer.

Det er ikke tilfældigt, hvordan Lenes dag struktureres. Tværtimod. Lene Espersen lever efter sin egen livsfilosofi - eller lommefilosofi, som hun selv kander mantraet. I korte træk handler det om, hvordan man får mest muligt ud af dagen.

Løbeskoene snøres klokken seks, og så er dagen i gang.

"Som W.C. Fields sagde: Start dagen med et smil, så er det overstået. Så siger jeg bare i stedet: Start dagen med et smil og fortsæt med at smile," lyder det fra Lene, mens smilet i ansigtet bliver en smule bredere.

Mere om lommefilosofien senere.

Når der bliver sagt ’Lene Espersen’, hvad tænker du så?

Et nærliggende svar vil være ’politik’ eller ’minister’.  Efter 20 år i politik har hun nok skabt dét eftermæle.

Men i dag møder man Lene Espersen med en helt ny mission.

I 2014 blev det grønne C nemlig byttet ud med

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.