Plejehjemsleder har fjernet hierarkierne og sat medarbejderne fri - ved at sætte rammer
Portræt

Plejehjemsleder har fjernet hierarkierne og sat medarbejderne fri - ved at sætte rammer

Gerda Holm Christensen har været leder på ældreområdet i 30 år. For hun er med egne ord ikke så god til ikke at have indflydelse. Til gengæld er hun god til at anerkende sine medarbejderes faglighed ved at sætte dem fri. Og så er hun kun en smule bekymret for fremtiden.

Foto: Claus Søndberg
10. oktober 2022

I Rebild Kommune er plejehjemsleder Gerda Holm Christensen lidt af en kendis.  

Hun er kendt for sin evne til at tale lige ud af posen. For sit lederskab. Og for sin store kærlighed til de demente borgere på plejehjemmet Ådalscenteret i Støvring, hvor hun har haft sin daglige gang siden 2011.

Det bekræfter social- og sundhedshjælper Mette Nielsen og ergoterapeut Anne Olesen, der sidder med smil op over begge ører, når de fortæller om Gerda.

Smilet bliver om muligt endnu større, når de fortæller om deres arbejde med de ældre og deres stærke sammenhold på stedet.  De er stolte over deres faglighed og over at arbejde på Ådalscenteret.

Flere gange i samtalen giver de udtryk for, hvor meningsfuldt deres arbejde er.

For det er nemlig dét, Gerda er så god til, fortæller de. At få medarbejderne til at føle sig betydningsfulde.

’’Det kan være psykisk hårdt at være her, for man giver meget af sig selv. Derfor betyder det noget, at vi har det så godt sammen indbyrdes. Vi snakker sammen, og vi griber hinanden, når der er behov for det,’’ siger Anne.

Mette supplerer.

’’Alle kender Gerda. Hun har sine meninger og holdninger, men jeg har altid følt mig vigtig. Uanset om jeg har været elev eller uddannet. Der er heller ikke forskel på mig og sygeplejerskerne, selvom vi selvfølgelig udfører forskellige opgaver. Vi får lige meget frihed og anerkendelse.’’

Måske er netop det kernen i den gode trivsel på Ådalscenteret.

Anerkendelsen.   

Øv... Delingen er udløbet


Artiklen har været delt med dig af en abonnent hos Vigeur. Der er desværre allerede gået 48 timer - tiden flyver.

Prøv Vigeur i 2 måneder for kun 1 kr.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.