Når den kunstige intelligens rykker ind: Dét skal du være god til, hvis du vil have gode jobmuligheder i fremtiden
Tech

Når den kunstige intelligens rykker ind: Dét skal du være god til, hvis du vil have gode jobmuligheder i fremtiden

Hvordan kommer AI til at påvirke fremtidens arbejdsmarked? Vigeur har bedt Anders Kristian Munk, lektor på Aalborg Universitet, tage et kig ind i krystalkuglen og komme med nogle bud på, hvad der kommer til at ske de næste par år.

Foto: Unsplash
16. maj 2023

At AI kommer til at påvirke vores arbejde, er ikke noget nyt.

”Vi har været vant til at tænke på AI som noget, der skulle hjælpe os med at træffe beslutninger. Det kunne handle om at stille en kræftdiagnose, udregne din kreditværdighed, eller afsløre falske nyheder på nettet. Det er også i de sammenhænge, vi har været vant til at diskutere problemer med bias og transparens i algoritmerne,” siger Anders Kristian Munk, der er lektor på Aalborg Universitet og leder af MaSSHine, hvor man kombinerer samfundsvidenskab med maskinlæring.

Men med systemer som Chat GPT og MidJourney tilgængelig for de fleste, skal man også til at tænke AI med i nogle helt andre brancher.

”Det er ikke længere bare de jobs, der er meget rutineprægede. Det er også de mere kreative og tænkende jobs som forfatter, arkitekt og spildesigner,” fortæller Anders Kristian Munk.

Chat GPT og MidJourney falder nemlig i gruppen kaldet generativ AI. De analyserer ikke bare kan se mønstre i store datasæt, men også producerer også

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?