Foto: Content Creators, Unsplash.com
Explainer

Vigeur opsummerer: forstå sammenhængen mellem rentestigninger og inflation

Har du undret dig over, hvorfor renterne stiger midt under en rasende inflation? Det er i forvejen dyrt, og med bankernes rentestigninger bliver det blot endnu dyrere. Men det er ikke for at lege ond stedmor, bankerne griber ind. Der er faktisk en helt særlig – og ret god – grund.

Foto: Campaign Creators, Unsplash.com
15. september 2022

Der er komplekse mekanismer på spil, når det kommer til den danske økonomi, inflation og renter. Derfor kontaktede Vigeur cheføkonom ved Sydbank, Søren Kristensen, i håb om, at han kunne gøre os lidt klogere på, hvad der sker med samfundsøkonomien for tiden.

Vi stillede ham tre opklarende spørgsmål. Dém og hans svar kan du læse herunder:

Hvad er en rentestigning?

”Renten er overordnet set det, man betaler for at låne.  N

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.

Se også

Foto: Pressefoto
Industri
Vigeur opsummerer: Aalborg Portlands CO2
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) præsenterede ny kontanthjælpsreform på doorstep i Beskæftigelsesministeriet i København tirsdag den 14. juni 2022. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Fremtid
Vigeur opsummerer: her er det vigtigste, du skal vide om den nye kontanthjælpsaftale