Huxi Bach: Work life balance er skabt af folk, som vil tjene penge
Arbejdspladsen

Huxi Bach: Work life balance er skabt af folk, som vil tjene penge

I denne klumme giver satiriker Huxi Bach sit take på work life balance.

Foto: Pressefoto
13. september 2022

Skrevet af Huxi Bach, som er dansk radio-tv-vært og satiriker.

Work life balance. Jeg har set ordene mange gange, mange steder. Oftest i SoMe-opslag, hvor coachtyper spørger mig, om jeg har nu den rette balance mellem mit arbejde og mit liv. Det har jeg, synes jeg, så derfor har jeg aldrig klikket på deres ellers fine tilbud om en gennemgang af min balance, som kun vil koste mig et beløb, som vil få min bankkonto ud af balance.

Men jeg er måske også en lidt besværlig type, når det kommer til work og life og balance. For jeg er sådan set altid på arbejde. Og jeg elsker det! Den der mærkelige skelnen mellem arbejde, og så livet, den har jeg ikke. Når jeg holder fri med min familie, gør jeg mig stadig observationer, som jeg kan bruge til et eller andet.

Spørg bare min kone.

Her er selvfølgelig en balancegang, det indrømmer jeg. For jeg kan nemt blive opslugt af, at alt er potentielt brugbart. Af og til må man give sig selv tid til at træde et skridt tilbage og trække vejret.

Ellers bliver fartblind.

Og pludselig har man slået 17 millioner mink ihjel. Eller har holdt juleaften med 5 mennesker, og troet at de var jøder, selvom det bare var nogle lidt sammenfaldne nissehuer, de havde på.

Men tilbage til work life balance. For min googling af af fænomenet kastede meget af sig. Ikke mindst et klart billede af, at fænomenet er noget, nogen har opfundet ikke for at hjælpe, men for at tjene penge. Et eksempel: en coach tilbyder at du med 7 nemme trin, kan ”skabe et bæredygtigt arbejdsliv” og ”blive bevidst om dit mindset og din ubevidste frygt”.

Og det er jo herligt.

Jeg anede ikke engang at jeg var bange, men det er jeg, helt ubevidst. Og det kan fikses. Endda bæredygtigt. Og billigt! Især hvis du også lige abonnerer på coachens podcast og bestiller en visualiseringssession. Som sagt: herligt.

I det hele taget skal man holde tungen lige i munden. For hvor skal man starte hvis man vil balancere? Jeg kan konstatere, at de work/life coaches jeg er stødt på ved min googling udpeger følgende som det vigtigste: erkendelse. Søvn. Proaktivisme. Flow. Vejrtrækning. Grænser. Selvomsorg. Passion. Mindfulness. Ja, du vælger bare.

Men husk for guds skyld at gøre det på en passioneret og proaktiv måde, mens du trækker vejret!

Held og lykke. Nu vil jeg finde mine børn og slæbe dem på legepladsen og se om de kan holde balancen på balancebjælken, og fortælle dem, at sådan bliver det også når de bliver voksne.