Jacob Risgaard om sin ferie: “Jeg skal slappe af og lade op til Løvens Hule”
Mennesker i Vigeur

Jacob Risgaard om sin ferie: “Jeg skal slappe af og lade op til Løvens Hule”

Jacob Risgaard suser til solkysten i sin ferie. Her skal han sælge boliger, køre på Vespa, spille padel, læse bøger og lege med sine tvillingedøtre. I artiklen kan du også læse, hvor hans bedste ferie gik hen.

Privatfoto
6. juli 2022

Navn: Jacob Risgaard

Alder: 46 år

Bopæl: Frederikshavn

Job: Investor og medejer af webshoppen og butikskæden Coolshop

Familie: Kæreste og to tvillingedøtre på 11 år

Holder ferie: I skolernes sommerferie 

Intro: Nogle kobler bedst af med rejser, fester og masser af aktivitet. Andre kobler bedst af ved at sidde i en stol og kigge ud af vinduet. Vigeur taler i denne serie med nordjyske ledere og erhvervsfolk, for at høre, hvordan de lader op. Læs deres overraskende svar i Vigeurs sommerserie. 

Hvordan skal du holde ferie?

Jeg skal sørge for at holde ferie i juli, for vi optager jo DR’s “Løvens Hule” i august, og det skal jeg være klar til. Jeg er nødt til at komme hjem og forberede mig lidt, for vi sidder jo i dét studie i en lille måned. 

Jeg skal sørge for, at hjernen er i “optagemode”. Men jeg skal også holde ferie. På vej på ferie slår jeg e-mail fra, når jeg kommer ud i lufthavnen, og så må folk sende en SMS, hvis der er noget, der virkelig ikke kan vente.

Jeg er glad for sydspanien, så vi rejser til Costa del Sol. Så er man også fri for at få ø-kuller ;-) Jeg har nogle gode venner, der bor dernede fast. Én af dem er padeltræner, så jeg får spillet rigtig meget. Jeg er også medejer af en virksomhed, som sælger ferieboliger til danskere dernede. Jeg elsker at køre rundt og hygge mig med den fritidsbeskæftigelse.

Og så leger jeg rigtig meget med mine tvillingedøtre på 11 år. Jeg er et stort legebarn - og har sendt en europalle med legetøj i forvejen. Vi har også et par Vespa-scootere, som vi drøner rundt på. 

Jeg har en drøm om at køre hjem i bil. Vi har en bil til at stå dernede, og det er én af dem, hvor du kan slå taget op og sove i bilen, hvis du vil. Det er nærmest en hel pilgrimsrejse at køre fra Sydspanien - og op til Frederikshavn. Du kan næsten ikke køre længere gennem Europa, i hvert fald ikke fastlandet i Europa. Så det glæder jeg mig til.

Jacob Risgaard er ikke fuld på dette billede - efter eget udsagn bare beautiful. Privatfoto
Jacob Risgaard er ikke fuld på dette billede - efter eget udsagn bare beautiful. Privatfoto

Hvordan kobler du bedst af?

Jeg elsker sommeren. Det er nok fordi, jeg er halvt italiener, og så skal man jo have sin sol ;-) Jeg er ikke så god til andre turister, så det vigtigste er, at der ikke er for mange mennesker. Jeg vil gerne slappe af og ligge ved poolen. Jeg har heldigvis nogle børn, der elsker det samme. Jeg holder også af at sidde med mine bøger. Jeg går efter følelsen af at være bare én procent klogere, når jeg går i seng, end da jeg stod op. Det er ofte biografier eller forretningsbøger. Men hvis det er lydbøger, har jeg en tendens til at falde i søvn.

Hvor meget bruger du ferien til at tage dit arbejdsliv op til revision?

Det gør jeg ikke. Jeg elsker mit arbejde, og jeg har heldigvis aldrig haft det sådan, at jeg har tænkt at “øv, nu stopper ferien”.

Er der en sommerferie, som har gjort en særlig forskel i forhold til dit arbejdsliv?

Der er ikke en ferie, der har gjort en forskel i forhold til mit arbejdsliv. Men en forskel i forhold til mit liv. Da vi fik at vide, at min morfar havde kræft og skulle dø, trak vi stikket totalt, og i en autocamper kørte vi gennem USA sammen: Min morfar, min mormor, min kæreste og jeg.

Min morfar har fungeret som min far, så vi havde rigtig meget, vi skulle have snakket om. Vi vidste, at han skulle dø, og vi vidste, at vi skulle sørge for at få alt sagt. 

Det gik fra at være en sørgelig til en smuk oplevelse. Jeg fik optaget 100 timers video, som jeg fik klippet ned til en times film. Bagefter kunne vi alle sammen sidde og grine af den fantastiske ferie, vi havde været på. Og da min morfar var døende, var der ikke noget, vi skulle nå at snakke om, for det havde vi jo gjort.

Det er uden undtagelse den bedste ferie, jeg har haft. Så har man ældre familiemedlemmer, kan jeg kun anbefale at gøre det: Prop dem nu i et fly eller en autocamper og brug tiden med dem. Det er tiden, vi bruger sammen, der er afgørende. Lige pludselig er de der ikke længere.

Turen gjorde også en forskel i forhold til afskeden med min mormor - hun døde for et halvt år siden. På USA-turen havde vi talt om, at hvis det er rigtigt, at der er noget, der hedder Gud,  så må der dælme være mange mennesker oppe i himlen - og så kan det være svært at finde hinanden. Men på turen var vi blevet enige om, at vi skulle mødes ved det højeste træ.  Det havde vi jo som fælles reference, da min mormor lå for døden - og kunne grine af det, lige før hun døde.

Fordi vi havde haft alle de her oplevelser sammen, var der ingen usagte ting. Så det hele blev så naturligt.

Er der noget, du altid skal, inden du møder på job igen efter en lang sommerferie?

Nej, det er der ikke. Mine børn siger, at mit hoved er er gået på arbejde to dage før, at resten af mig vender tilbage til job. De siger, at jeg ændrer mig, når vi begynder at nærme os tidspunktet for feriens slutning.

Hvilken skønlitterær bog skal du have læst i løbet af ferien?

Jeg vil rigtig gerne læse én, der hedder “One dollar man”. Det er en historie om en cykelsmed fra Danmark, som blev direktør for General Motors - og en nøglefigur under Anden Verdenskrig.

Jeg har otte-ti bøger, som jeg skal have med. De er meget forskellige, men hvis jeg kan tage et par sætninger med fra en bog og have dem med mig resten af mine dage, er det rigeligt.