Del 4: ’’Det handler først og fremmest om at være menneske’’
Arbejdspladsen

Del 4: ’’Det handler først og fremmest om at være menneske’’

Over en nat ændrede nordjyske Allan Kirkeby Andreasens liv sig. Rusland invaderede Ukraine, og pludselig stod han som menneske og leder i en helt ny situation uden erfaring. I denne artikel fortæller han om at være der for sine medarbejdere. Som leder og menneske.

Foto: Caroline Bundgaard
1. juni 2022

Vigeur har fanget Allan Kirkeby Andreasen på et Teams-opkald direkte fra Ukraine. Han har indvilliget i at fortælle om sine erfaringer med at lede mennesker i krise. Fire onsdage i streg bringer vi artikler om de erfaringer og tanker, han gjort sig de seneste uger.

”Uge 14 – Mandag d. 30-05-2022: Denne uge har der været luftalarmer, men ingen missilier har ramt Lviv. Hvor mange luftalarmer der har været må jeg ærligt sige, at det ved jeg ikke. Det er desværre blevet en del af hverdagen.

Fredag var vi i operaen for at se L'elisir d'amore. Det startede selvfølgelig med en introduktion til, hvordan vi skulle forholde os, hvis der kom en luftalarm, hvorefter de spillede den Ukrainske nationalmelodi. Vi kom igennem forestillingen uden luftalarm, men vi var ikke andet end lige kommet hjem før den lød.

I A2 Software havde vi team building. Vi tog på golfbanen for at komme væk fra det hele. Flere af mine kollegaer nævnte, at man næsten kunne glemme, at vi var i krig, når vi går på golfbanen. V

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?